Povestea magnetofonului și Goana după aur

În clasa a X-a m-am mutat de la Liceul Mihai Viteazul la Lazăr în clasa L, diriginte Ștefan Petrescu de Matematică. Domnul Petrescu, un profesor care își iubea foarte mult materia ne chema sâmbăta la meditații gratuite. Iar cine nu venea era certat foarte aspru. Mi-aduc aminte că am lucrat probleme dintr-o culegere de Demidovici ( Recomandată la Electronică în anul I ). Stăteam pe rândul din mijloc, în banca a patra, cu Dan Wolf – avea tot timpul un șah mic cu magnet și exersa partide de șah. În fața mea stătea blonda cârlionțată, Irina Ionescu-Matiu alături de șefa de UTC, Ileana Boga. Iar în banca a doua Dani Lăzărescu.

Din păcate, din dragostea lui pentru matematică și din din dorința de a avea o clasă de excelență  ( făceam Matematică și în orele de Dirigenție și Astronomie ) domnul Petrescu era uneori cam dur în calificative la adresa elevilor. Și astfel s-a născut ideea de a-l înregistra pe magnetofon. Magnetofonul urma să fie plasat în banca lui Dani. Bineînțeles ca eu, un elev nou, nu am fost înițiat în acest proiect. Dar am aflat, deși s-a discutat în șoaptă, deoarece am un auz foarte fin.

Și mă duc eu acasă și printre altele povestesc tatei despre acest proiect. A doua zi dl. Petrescu  imediat ce a intrat în clasă s-a dus direct la banca lui Dani și a găsit magnetofonul. Au urmat pedepse și din păcate cea care a avut de suferit cel mai mult a fost Dana Grigorescu. Colegii au fost convinși ca ea i-a spus domnului Petrescu despre acest plan. Eu nu am făcut nici o legătură între faptul că i-am povestit tatei despre ce se pregătea și acțiunea  domnului  Petrescu care s-a dus direct la banca lui Dani.
Abia în ultimul an de viață tata mi-a spus că el s-a dus de dimineață la școală și l-a avertizat rugându-l să nu se dea pedepse prea mari. Și cu ocazia unei întâlniri după ani am povestit  unei colege. Astfel Dana, care începând de la ziua cu magnetofonul a fost ostracizată, a fost reabilitată.

Ca să înțelegeți impactul pe care această întâmplare l-a avut în clasă  vă redau o reacție din 2014, când în pregăteam Aniversarea de 50 de ani. Am propus să aduc la restaurant un magnetofon, să ne aducem aminte de prietenul nostru din tinerețe, MAG-ul. Acel Tesla Sonet Duo, în cascasă metalică care asigura muzica la ” Ceaiuri “.

” Nici să nu te găndești ” mi-a transmis o colegă. ” Ce o să zică Dani ? Vrei să strici întâlnirea ? ” Până la urmă  am cerut permisiunea lui Dani și am adus un magnetofon la Novotel și am confecționat afișul alăturat.

 

Și acum filmul TheGold Rush de Charlie Chaplin.

Mergeți în FilmeHD.SE The Gold Rush Player  1,2

Filmul este subtitrat în limba română.

Puneți-l în ecran complet și vizionare plăcută ! Mituș

 

Close
Call Now Button
Vrei să te descurci rapid pe site ? -Apasă-mă !
+ +