O excursie, un film, un cântec și ..

Dragi colegi,

Aș vrea întâi să povestesc o întâmplare din anul 2 de facultate.
În vacanța de iarnă am plecat 4 fete și 4 băieți ( toți stunenți integraliști ) într-o excursie la cabana Cheia de lângă Mâneciu. Am ajuns de la Mâneciu la cabană cu decovilul.  Nu îmi aduc aminte numele tuturor prietenilor care au participat dar îi voi aminti în afară de mine pe colega noastră de L Dana Grigorescu, Nichi Gurău ( cei care au facut facultatea de Electronică poate și-l amintesc ), o medecinistă Pușa Sculi. A fost o vacanță în care eu dus-o ca un boier. Eram singurul care știa să facă focul în sobă. Deci dimineața așteptam ca ceilalți 3 băieți să vină din curte cu lemnele tăiate. Apoi ” maestrul ” făcea focul întâi în camera fetelor și apoi la noi, băieții.

Ce făceam ziua nu îmi amintesc. Atâta știu că Dana, Nichi și un alt băiat schiau. Serile erau minunate. Ne strângeam toți 8 în camera fetelor lângă focul de lemne și jucam Mima. Mi-aduc aminte și acum, după atâția ani, cum ne străduiam să alegem cuvinte tot mai grele, contestațiile echipei care pierdea care spunea că am ales un cuvânt ce nu se poate mima. De asemenea cântecele, glumele, tachinările.  Pușa, medicinista, era mignionă ( veți înțelege mai târziu motivul precizării ). Nu știu cum a apărut la cabană un al noulea băiat, Cezărică. Fiind singur spre sfărșit ( cred că am stat 7-10 zile ) s-a lipit de grupul nostru. Și a sosit și ziua plecării am strâns 45 de lei și l-am trimis pe Cezărică să cumpere 9 bilete la decovil. O imensă eroare. Nu știu ce a făcut Cezărică dar s-a întors după o oră jumate cu vestea proastă că nu pleacă nici un decovil. Ce să facem ? Era o zi de sâmbătă sau duminică. Hai să mergem la șosea la ” Ia-mă nene “. Zis și făcut. Era o zi rece de iarnă și șoseaua era înghețată bocnă. Ne așezam noi, toți 9, pe marginea șoselei și trec mașinile pe lângâ noi, și trec …

Într-un final mi-a venit ideea să le spun celorlalți 7 să se ascundă și am rămad doar eu și Pușa. Și până la urmă a oprit un Gaz de culoare verde de 4 persoane, parcă-l vad și acum. Când au apărut și restul prietenilor șoferul să se ia cu mâinile de cap. Dar l-am convins că fiind așa mulți mașina va fi foarte stabilă și va putea să mergă repede ( pentru că eram în întârziere ). Și toți băieții și-au scos curelele și am legat pe capotă cele 9 rucsace și 3 perechi de schiuri.
În mașină, pe banca din spate au stat 6 persoane pe 2 rânduri. Iar pe scaunul din față stătea Cezarică, Eu în brațele lui și Pușa ( migniona ) jumate la mine în brațe jumate pe umărul șoferului.

Acesta și-a luat inima în dinți și profitând de faptul că șoseaua era goală a zburat practic până la Mâneciu ca să prindem trenul.

Când am ajuns la Mâneciu trenul intrase în gară. Dar faptul că șoseaua era la cca 20 de metri de gară ne-a ajutat.
Exact ca în filmul lui Gopo ” S-a furat o bombă ” au început să coboare din mașină 1, 2, 3,.. 9 persoane. Mecanicul a făcut ochii cât cepele și a așteltat să urcăm și noi în tren. O amintire superbă  !

Dar să mai lăsăm vorba și acum un film. Primul western care a rulat în RPR.

Ultimul trend din Gun Hill – cu Kirk Douglas și Anthony Quinn.

O piesa de teatru – În pană ( după Friederich Durrenmatt )

O melodie în vogă în tinereațea noastră Tombe la neige 

Și o melodie nemuritoare Fascination – Nat King Cole.

 

Pe curând,

Mituș

Close
Call Now Button
Vrei să te descurci rapid pe site ? -Apasă-mă !
+ +