O ecranizare de excepție

Eu sunt un mare iubitor de carte. De aceea am mari rezerve când este vorba de ecranizarea unei cărți. În general cred că este foarte greu de redat pe ecran întrega complexitate a unui roman. Și în plus din dorința de a realiza un film cu succes comercial  se denaturează anumite pasaje din carte sau se introduc scene care nu există dar care au succes de public.

Dar ecranizarea Mosfilm a romanului lui Mihail Bulgakov „ Maestrul și Margareta ” este o EXCEPȚIE. Putem spune fară a greși că, în mod excepțional, acestă ecranizare aduce un plus cărții.

Prima ediție integrală – Paris 1967

Această lucrare a lui Mihail Bulgakov care îmbină mai multe genuri ( roman, satiră, roman de dragoste, farsă, ficțiune fantastică, ficțiune ocultă )  este considerată de unii critici una dintre cele mai importante opere ale secolului XX. E a fost cenzurată în Uniunea Sovietică, prima ediție integrală fiind publicată în 1967 la Paris.

 

Pentru a descărca această miniserie accesați linkul violet din pagina Noutăți/Filme. În Dropbox veți găsi 6 fișiere video subtitrate în limba română. Descărcați-le pe calculatorul vostru. Ele pot fi vizionate direct pe calculator sau pot fi inscripționate pe 6 DVD-uri.

Pentru descărcare și inscripționare intrați în pagina Comunicare și citiți postărileSă descărcăm un document  pas cu pasși Cum inscripționeaz un fișier video pe DVD ? ”.

Vizionare plăcută !

Mituș

 

 

1 thought on “O ecranizare de excepție

Comments are closed.

Close
Call Now Button
Vrei să te descurci rapid pe site ? -Apasă-mă !
+ +