Două colege și o comedie noir !

Dragi colegi,

Acum aș vrea să rememorez una dintre zilele aparte din pregătirea Aniversării a 50 de ani în 2014. Ne-am întâlnit la Nicole Oprescu ( Szekeres ) mai mulți colegi din diferite clase pentru a pune la punct o modalitate de colaborare pentru a realiza un eveniment care să includă toate cele 10 clase ale promoției.

S-a discutat mult dar nu ce s-a discutat a fost important pentru mine. Determinarea de a duce la bun sfârșit acest proiect a avut la bază o amintire.

Cu peste 51 de ani în urmă ( în clasa a X-a ) am fost la primul meu ” Ceai “ , la colega mea Nicole ,  în aceiași casă în care mă aflam acum. Mi-am adus aminte destul de puține lucruri de atunci ( de ex. trebuia să aduc 5kg de mere Ionathan ) dar atmosfera de bucurie, încântare din acele momente am simțit-o fizic.  Și mi-am adus aminte că pe lângă noi  mai era un ” personaj important ” , MAG-ul, care a creat atâtea probleme în postarea anterioară.

A doua colegă despre care vreau să amintesc este Irina Ionescu-Matiu. Irina stătea în banca a treia chiar în fața mea. Cu cârlionții ei blonzi m-a fermecat. M-am îndrăgostit de Irina. Bineînțeles îmi dădeam seama că ea nu se va uita niciodată la mine, un elev nou, neinteresant. Dar știți cum este în amorurile acestea adolescentine. Sunt frumoase fie că sunt împărtășite sau nu. Mi-aduc aminte că m-am îmbolnăvit. Tata m-a întrebat de la cine să ia niște notițe. Bineînțeles de la Irina. Și tata a fost pe la dna Matiu și a luat notițele.

Și au trecut anii, am terminat școala și am dat fiecare la facultatea care ne-a interesat.

Când s-au dat rezultatele la Medicină m-am dus, BINEÎNȚELES, să vad ce a făcut Irina.

Rezultatele se afișau într-un subsol. M-am dus devreme, pe la 8, dar s-a întârziat cu afișarea. Între timp scara care permitea ieșirea a fost blocată de cei ce vroiau să știe rezultatele astfel că nu am mai putut ieși. Rezultatele s-au afișat pe la ora 1.00. M-am bucurat că Irina a intrat și am fugit până la o cabină telefonică de la Elefterie să-l sun pe tata și să-l liniștesc. Am aflat ulterior că tata a ghicit unde m-am dus. Pe la ora 12.00 a sunat-o pe dna Matiu și a întrebat-o dacă nu sunt acolo. Dna Matiu ar fi răspuns intrigată: ‘ Ce să caute domnule băiatul dvs aici la ora asta ? ‘

Și acum filmul promis. Este o comedie noir englezescă. Un film amuznt, deconectant !

Kind Hearts and Coronets

Dați click pe linkul de mai sus. Ajungeți în magazin web Inimi Nobile și Alese. Dați click pe play. Întâi apare o reclamă pe youtube. Dați play și când se termină apăsți Skip add. Începe filmul. Este subtitrat în română. Puneți-l în ecran complet și vizionare plăcută !

Mituș

 

 

Close
Call Now Button
Vrei să te descurci rapid pe site ? -Apasă-mă !
+ +